Zoete Loempia’s

Vandaag maken we is iets anders, een lekker gezond dessert. Zoete loempia’s klinkt misschien niet zo lekker, maar dat is het wel. De loempia’s worden gemaakt met loempia vellen,  appel, rozijnen en chocolade druppels. Ze zijn een super dessert, ook voor kinderen. Bovendien worden ze in de oven gebakken waardoor ze gezonder zijn. Lekker met een bolletje ijs.

Voor 6 loempia’s

_MG_1960

INGREDIËNTEN :

  • 12 vellen loempiadeeg
  • kaneelpoeder
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje chocolade druppels
  • citroensap

 

BEREIDING :

Schil de appel en haal het klokhuis eruit, snij de appel in redelijke kleine blokjes. Doe het in een kommetje en kruid met kaneel naar smaak, doe er ook een beetje citroensap bij tegen het verkleuren. Voeg bij de appelblokjes de rozijnen en de chocolade druppels, en meng ze er even onder.

Neem een grote kom met lauw water leg er telkens 2 loempia vellen in tot ze een beetje wak worden, dus ongeveer 10-30 seconden. Leg de loempia vellen nu op je werkblad. Leg in het midden van het loempia vel een eetlepel en een half van het appel mengsel. Vouw nu het bovenste stuk naar het midden toe en daarna ook het onderste stuk. Plooi de linkerkant naar het midden en rol stevig door naar de rechter kant.

Bak de loempia’s in de oven voor oongeveer 10 minuten. Als versiering leg je een paar schijfjes appel op je bord met een bolletje ijs, en daarover een paar rozijnen en chocolade druppels.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #sparkel_hitch  als je dit gemaakt hebt.

Geniet ervan !

Gepubliceerd door miss_sparkel_mr_hitch

Op mijn blog (https://misssparkelmrhitch.wordpress.com/) vindt je lekkere recepten,leuke bak recepten en bijzondere hotspots. Ik hou van lekker eten, en ben dan dus ook echt een foodie. Vaak noemen ze mij een dromer, omdat ik altijd veel ideeën heb die meestal “onrealistisch” genoemd worden. Maar wie niet waagt, niet wint.

Plaats een reactie