BBQ Pizza

Zin in een guilty pleasure of echt comfort food, dan is deze pizza echt iets voor jouw. Hier is het spijtig genoeg nog geen weer om te barbecueën. Geen nood deze pizza smaakt even lekker.

IMG_20170213_205239_281[1]

Voor 1 grote bakplaat pizza

INGREDIËNTEN :

  • Mix voor pizzabodem (Koopmans – pizzabodem Italiaans
  • 1/2 kipfilet
  • 1 blikje ananasschijven
  • Barbecue sweet saus Heinz

  • 1/2 zakje geraspte mozzarella
  • 1/2 zakje gemengde geraspte kaas

Voor de pizzasaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje passata, (à 440 g)
  •  snufje spaghettikruiden
  • peper en zout

 

BEREIDING :

Voorverwarm de oven op 200ºC. Pizzadeeg bereiden volgens de bereiding op de verpakking. Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe. Als die sist, voeg je de passata toe, samen met een snuifje spaghettikruiden. Verhit voor ongeveer 10 minuten op laag vuur, voeg zout en peper toe en laat afkoelen. Snij de kip in stukjes en marineren met barbecue-saus voor ongeveer één uur. Bak de kipblokjes tot ze goudbruin gebakken zijn.

Bestrooi het werkoppervlak met wat bloem en neem de deegrol. Rol het deeg tot het een dunne lap is. Schep een paar lepels tomatensaus op de pizzabodem en verdeel de saus er egaal over. Te veel saus gemaakt das niet erg de rest van de saus kan je invriezen voor de volgend pizza. Snij de ananasschijven in stukjes, beleg de pizza met ananasstukjes, kip blokjes en sprenkel er nog een beetje barbecue-saus over. Verdeel de geraspte mozzarella en geraspte kaas over de pizza. Bak de pizza op 200ºC voor 25 minuten.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #sparkel_hitch als je ze geproefd hebt en wat jij er van vond.
Geniet ervan

Gepubliceerd door miss_sparkel_mr_hitch

Op mijn blog (https://misssparkelmrhitch.wordpress.com/) vindt je lekkere recepten,leuke bak recepten en bijzondere hotspots. Ik hou van lekker eten, en ben dan dus ook echt een foodie. Vaak noemen ze mij een dromer, omdat ik altijd veel ideeën heb die meestal “onrealistisch” genoemd worden. Maar wie niet waagt, niet wint.

Plaats een reactie