kokossoep met noedels, broccoli en kip

Dit soepje is lekker licht en tegelijk ook romig door de kokosmelk. Doe er dan wat groentjes en kip bij. Wil je een echte maaltijdsoep, doe er dan de noedels bij zo is het lekker vullend en kan je dit prima als avondeten nemen. Geen fan van broccoli voeg dan peultjes, wortel en of sojascheuten toe.

 

IMG_20170318_211419_045[1]

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN :

  • 400 g kipfilet
  • 250 g glasnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 200 g peultjes
  • 1 sjalot
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el zonnebloemolie
  • chilipoeder
  • currypasta

 

BEREIDING :

Snij de broccoli in kleine roosjes en de sjalot in 2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Snij de kipfilets in stukken en kook het in een liter kippenbouillon tot de kip mals is.

Verhit sesamolie in een grote wokpan en bak er de knoflook en de sjalot in samen met een beetje chilipoeder naar smaak. Doe er de broccoli en de peultjes bij, roerbak met wat extra olie.

Blus met bouillon en breng verder op smaak met currypasta, sojasaus, kokosmelk en sap van limoen. Voeg er de noedels aan toe en laat nog even mee koken. Verdeel tenslotte de soep over vier kommetjes.

 


 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #sparkel_hitch als je dit gemaakt heb.

Geniet ervan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s